28 Dis 2012

LIHAT LAA BETAPA MISKIN NYA DAN DAIF SGT KE KELANTAN HINGGAKAN SI FIRAUN AMBIK WUDUK PON GUNA AIR SUNGAI..

LIHAT LAA BETAPA MISKIN NYA DAN DAIF SGT KE KELANTAN HINGGAKAN SI FIRAUN AMBIK WUDUK PON GUNA AIR SUNGAI.. INI SEMUA SALAH UMNO KRN TIDAK MEMPERUNTUKAN WANG KERAJAAN PUSAT UTK NEGERI KELANTAN.??????????? (gambar hiasan)@@@
Satu soalan mudah apa sudah jadi dengan RM600 juta yang Kerajaan Pusat bagi zaman Tun Mahathir jadi Perdana Menteri dahulu ?????

RM600 juta – satu jumlah yang cukup banyak kurang lebih enam kali ganda daripada bajet tahunan Kerajaan Pas Kelantan.

RM600 juta – tidak sampai separuh pun rakyat Kelantan mendapat bekalan air bersih daripada syarikat Air Kelantan Sdn. Bhd.
Mari kita lihat tahap ‘belawok biawak’ Kerajaan Pas Kelantan :

1) Pada 4 September 2003, AKSB dilaporkan memberi jaminan bahawa semua masalah berkaitan bekalan air di negeri ini akan dapat diselesaikan sepenuhnya menjelang Oktober 2004.

2) Pada Sidang DUN 14 November 2006, dilaporkan berkata, kerajaan Pas Kelantan menjangkakan seluruh rakyat akan dapat menikmati bekalan air bersih sepenuhnya pada 2010.

3) Pada 22 Mei tahun 2009, sekali lagi menyatakan bahawa AKSB sedang mengenal pasti kawasan yang mengalami tekanan air rendah terutama di kawasan pedalaman untuk dibina pam air yang diimport dari Denmark.

4) Pada 10 November 2010, menyatakan masalah air di Kelantan akan selesai sepenuhnya pada tahun 2017, maksudnya 17 tahun lagi.

si faraun ni dari dulu buat diam jer... keldai2 dari dulu asyikk ehooookkk ehoookk ehoookkk hentam umno tapi x sedar hidop2 asyik kena kencing jer dgn ketua keldai .. kih3KALAU NAK KAITKAN PSL DUIT ROYALTI X PAYAH.. ROYALTI TIADA DLM PERJANJIAN, HANYA DUIT EHSAN, KALAU MAHU EHSAN DARI UMNO MOLEK2 LAA DGN UMNO. INGAT DUIT EHSAN SUKA2 KE TADAH TABUNG MILO, LEPAS TU BUAT UMNO JADI MUSUH... ADA AKAI PIKIR :)

DARI DULU SMP KE SAAT INI SI FIRAUN NIE MENIPU JER HIDOP DIA..... BERLAKON SGT PANDAI DEMI POLITIKNYA, SBG ORANG RENDAH DIRI GUNA AGAMA UTK TUNDUKKN PENGIKUTNYA YG TOLOL.... DUIT DIA REMBAT BG KAT MENANTU, BALAK DIA REMBAT.. DULU KATA TUN M MAHA FIRAUN.. DAH 9TAHUN TUN M LETAK JAWATAN TAPI DIA SMP SKRG MASIH GILA KERUSI MB. NIE LAA KISAH SI TUA RIFAUN KEMRAROK DUNIA BERTOPENGKAN AGAMA.
 

Tiada ulasan: